Columns

Finland (1)

Meerluik over de vakantie in Finland, om te beginnen die van 2 jaar geleden.
Wie het over Finland heeft, heeft het over meren en bossen. Er zijn zeer vele meren, zowel grote als kleine. Grotere meren hebben tal van eilanden en eilandjes, zowel bewoond als onbewoond, vele bezaaid met bomen of bossen. De meren bestrijken een enorm gebied.

 

Het merengebied begon voor ons te Lappeenranta, gelegen aan de Saimaa. Tochten die we maakten, per auto, reden we veelal op de B wegen, want dan zie je veel meer van de natuur. We kwamen in Savonlinna, aan het Pikhavesimeer. Hier maakten we een boottocht en voeren rondom vele eilanden. Daar kreeg ik pas een idee hoe groot zo'n meer is, en dan zagen we maar een heel klein stukje van het merengebied..

 

Op de Puijtoren te Kuopio hadden we een uitzicht rondom, op de stad Kuopio, maar vooral op de vele meren met vele eilandjes..
Zo ook op de "berg" Kolmi, nu ja berg.. De berg was zo'n 300 meter hoog. De Finnen noemen dat een puist, ze zijn bescheiden en noemen het geen berg. Dit was een vergezicht op de Pjelinenmeren, de meren dan net iets dichterbij.
De kleinere meren hebben weer de charme van de overzichtelijkheid en wordt de directe omgeving van zo'n meer in het meer weerkaatst.

Finland

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
11.07 | 22:34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

...
03.11 | 14:40

Heel goed omschreven!!! Leuk om te lezen.

...
Je vindt deze pagina leuk