Columns

I love you, Philip Morris

Een 'roze' film met een op waarheid berust verhaal.
"I love you, Philip Morris".
Steven Russel (Jim Carrey) is gelukkig getrouwd, werkt bij de politie en speelt orgel in de locale kerk. Tot een ernstig auto ongeluk zijn leven in een totaal ander daglicht gaat plaatsen. Steven is homo en leeft een extravaganze levenstijl, en werkt zich op tot fraudeur en oplichter.

 

Russel belandt in de gevangenis en ontmoet daar Philip Morris, die zijn grote liefde wordt en stelt alles in het werk om zijn liefde uit de gevangenis te krijgen. Morris (Ewan McGregor) zit nu in een zwaarbewaakte cel in Texas en zit een levenslange gevangenisstraf uit.

 

De regisseurs kiezen voor een kluchterige aanpak, waarin zowel de gebeurtenissen als het acteerwerk flink worden aangezet. Carrey en Ewan leken het niet te deren; zonder schaamte leefden zij zich uit in de flamboyente rollen.
De film werd geen hit. Voor Carrey fans (in de V.S.) was het zien van een mannenzoende Carrey te veel van het goede. En vanuit de homowereld kwam de kritiek dat de karakters té karikaturaal werden neergezet.
De film zou doen terug verlangen naar Milk en Brokeback mountain.
Toch zijn er notites als dat de film een sprankelende prent is, over een alles verschroeinde liefde tussen 2 mannen, en schreef meer dan één filmcriticus dat de film niet zozeer een homo film is, maar gaat over 2 mannen die toevallig homo zijn. 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
11.07 | 22:34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

...
03.11 | 14:40

Heel goed omschreven!!! Leuk om te lezen.

...
Je vindt deze pagina leuk