Columns

Wat zou ik doen met een miljoen?

Of nee, de vraag is zelfs: wat zou ik doen met een biljoen?

 

In het boek "de erfenis van Fontanelli erfde iemand dat bedrag. Hoeveel is dat in vredesnaam? Het is een één met vervolgens 12 nullen.

 

Van welk bedrag zouden we een voorstelling kunnen maken hoe we het uitgeven? Ik begin met één miljoen euro. Is te doen volgens mij : een mooi huis kopen, met een tuin en allerhande luxe interieur. 10 miljoen euro dan. Het huis wordt groter, bijvoorbeeld met meerdere verdiepingen, een zwembad in de tuin, één of meerdere auto''s, luxe interieur, ik zou aan eigen personeel kunnen denken..

 

Bij 100 miljoen euro begint het toch wel te duizelen.. Meerdere huizen, auto's, zwembad(en).. Bedragen hoger dan 1000 miljoen (1 miljard), dan beland ik in sferen van de macht, bedragen die een regering uitgeeft. Wat zou ik financieren? Een goede herstruktering in de zorg? Energievormen, een kerncentrale? Ontwikkelingsgeld? Zouden mensen naar mij moeten luisteren in ruil voor al het goede?

 

Stel dat ik tig landen elk een miljard euro zou geven. Dat zou dan leiden tot ongenoegen bij regimes die dat geld niet zouden krijgen. Dat zou weer leiden tot nieuwe conflicten, nieuwe oorlogen en dat alles door mij...

Dit alles leidt tot de volgende, simpele conclusie: een biljoen? Niet doen...

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

07.06 | 18:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

...
25.11 | 00:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?

...
26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
Je vindt deze pagina leuk