Boekenpagina

Frank Tallis - Dodelijke driften

Misdaad en een vleugje psychologie. Medium Frau Löwenstein wordt vermoord, doch op zeer mysterieuze wijze. Reihnardt roept zijn vriend Max Lieberman, een psychiater, te hulp.
In het boek is meer dan het oplossen van een misdaad, zoals de privézaken van de 2 mannen. Het medium blijkt wat minder een echt medium te zijn. De dader bevindt zich in het vaste gezelschap van haar zelf.

 

Het verhaal speelt zich af rond 1900. Freud komt in het boek voor, en Mahler. Klassieke muziek, kunst, Wenen uit die tijd en …. het reuzenrad. Veel ingredienten dus voor best een leuk boek. De literaire critici zullen het boek wel niet als hoogvlier bestempelen. Ik vond het een leuk boek te lezen vanwege de meerdere lagen.

 

Om het boek komen de Egyptische God Imhotep en de Griekse God Asklépion samen. Over Imhotep vernam ik tijdens mijn reis in Egypte. Het Asklépion zag ik tijdens mijn reis op Kos.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
11.07 | 22:34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

...
03.11 | 14:40

Heel goed omschreven!!! Leuk om te lezen.

...
Je vindt deze pagina leuk