Boekenpagina

Kees Moeliker - De eendenman

Homoseksualiteit bij eenden.

 

Kees Moeliker IS de eendenman. De eendenman is een titel van een boek van Moeliker. Moeliker is conservator van het Natuurhistorisch Museum te Rotterdam. Hij bewaart in zijn museum vooral opgezette vogels. In zijn boek omschrijft hij o.m. een fazant die van kleurenkleed verandert, een gekke merel die met opzet tegen een raam opvliegt.
Zijn reeks begon met een eend die zich te pletter vloog tegen de glazen gevel van het natuurhistorisch museum. Moeliker snelde naar de plaats des onheils waar hij getuige was van een merkwaardig verschijnsel. De dode eend, een woerd, was niet alleen. Er was een andere woerd die probeerde sex te hebben met zijn dode metgezel. De woerd was onvermoeibaar. Tientallen minuten duurde het voort. Het museum moest gesloten worden, en Moeliker wilde de dode eend veilig stellen. Hij greep in, en zo kwam er na 75 minuten een einde aan het liefdesspel.

 

Was hier sprake van een familieband? Vermoedelijk zat de één de ander achterna, tot de één zich dood vloog. Volgens eendenliteratuur kunnen woerden hechte vriendschappen hebben met andere woerden. Volgens Moeliker is homoseksueel gedrag daarbij niet vreemd, het versterkt de groepsband.
Als anti homomensen roepen dat homoseksualiteit "onnatuurlijk is; het komt in de natuur niet voor"; dan is dat dus niet waar. Het is de mens die hier moeilijk doet.

 

 

De combinatie met necrofilie hier, is weer anders. Moeiliker weet met 3 andere gevallen te komen (niet alleen vogels overigens).
Vreemde vogels dus, die eenden. Wél kunnen wij er nog iets van leren.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
11.07 | 22:34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

...
03.11 | 14:40

Heel goed omschreven!!! Leuk om te lezen.

...
Je vindt deze pagina leuk