Boekenpagina

Katherine Neville - De Acht

Een imposante roman die zich in 2 tijden afspeelt: vanaf 1790 omtrent de Franse revolutie en vnaf 1972, het heden.
In beide tijden speelt het Montglane schaakspel een hoofdrol, een spel met zeer mooie stukken. Het spel herbergt ook een formule, die te maken zou hebben met macht.
Rond 1790 was het spel verborgen in het Montglane klooster, tot de abdis besluit dat de schaakstukken door 8 nonnen verspreid moeten worden. Alle beroering die de Franse revolutie geeft, maken deze taak tot een levensgevaarlijke en zijn er meerdere partijen die dit schaakspel in handen willen krijgen.
Rond 1972 beginnen de mysteries rondom een schaaktoernooi, waar slachtoffers vallen. Een computer expert wordt welhaast gedwongen op zoek te gaan naar het schaakspel. Ook personen blijken een schaakstuk te zijn.
Het mysterie wat die formule inhoudt, wordt alleen maar groter.
Het boek verhaalt het een en ander over geschiedenis (de Franse revolutie), over schaken, en over vreemde landen, en daarom heen geslingerd het getal 8. Het getal 8 staat voor oneindig.
Er wordt gesproken over een zogenaamde paardronde. Het paard, die zet in een L vorm, begint ergens willekeurig op een leeg schaakveld en zet zijn zet. Het komt op alle velden van een bord, zonder op een veld twee te komen en te eindigen waar het begon. Zou die paardronde werkelijk bestaan?

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
11.07 | 22:34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

...
03.11 | 14:40

Heel goed omschreven!!! Leuk om te lezen.

...
Je vindt deze pagina leuk