Boekenpagina

Estaban Martin - De schilder van de schaduw

In een vorige thriller draaide het om de werken van Gaudi in Barcelona. In "De schilder van de schaduw" van schrijver Estaban Martin draait het om de schilder Picasso, die ook een zekere tijd in Barcelona gewoond heeft. In het boek wordt de dan nog jonge Picasso verliefd op Carmen, die later prostituee wordt. In dat bordeel werken meer meisjes, Picasso kent ze allemaal. Maar dan verschijnt er een moordenaar ten tonele, die één van de meisjes vermoordt. De man doet dat in de stijl van de Engelse Jack the Ripper. De verdenking komt op Picasso te liggen, omdat hij zegt de moordenaar ontmoet te hebben..

 

Uit Engeland arriveert een detective, Arrow geheten, om te assisteren om de moordenaar te vinden. Al denkt men de moordenaar al te hebben; Picasso.. Vanaf het arriveren van Arrow wordt het boek verteld vanuit zijn assistent Sherrinford, in de IK vorm. De ziel van de moordernaar is er één van een naargeestige, maar intelligente persoon. Hij is uit op de dood van al de 5 meisjes uit het bordeel én  van de val van Picaso. Een race tegen de klok begint, want de moordenaar is niet te stuiten.

 

Schrijver Martin is bewonderaar van Picasso. Een schilderij van Picasso krijgt ook aandacht "Les Demoisselles d'Avignon". die teruggeleid wordt naar de slachtoffers. Picasso is zeer oud geworden en Martin bedacht een situatie waarin 3 historische figuren een rol spelen; Picasso, Sherlock Holmes en Jack the Ripper. Wat zouden de moorden voor effect kunnen hebben op het werk van Picasso?

 

Hier spreekt een bewonderaar van een schilder, van een schilderij. A la penseelstreken wordt de thriller neergelegd, een venijnige dader, een prachtige Arrow, en de jonge Picasso, een jongenman duidelijk in ontwikkeling. Een snel en spannend verhaald met een hulde aan een markante schilder!

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
11.07 | 22:34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

...
03.11 | 14:40

Heel goed omschreven!!! Leuk om te lezen.

...
Je vindt deze pagina leuk