Boekenpagina

Andreas Eschbach - De Nobelprijs

 

De log "wat zou ik doen met een miljoen" is geïnspireerd uit het boek "de erfenis van Fontanelli" van Andreas Eschbach. Over dat boek heb ik geen recensie geschreven, maar omdat ik vond dat de auteur er wel één verdiende, gaat een recensie over zijn boek "de Nobelprijs".

 

Een lid van het Nobelprijscomité, Hans-Olof Andersson wordt gechanteerd om bij zijn keuze voor de Nobelprijswinnaar op iemand te stemmen. Hij weigert. Kort daarop wordt zijn dochter ontvoerd, de eis blijft dezelfde: op een bepaalde persoon stemmen.

 

Niemand kan hem helpen, hij wendt zich tot zijn zwager Gunnar Forsberg, die voor inbraak in de bak zit. Vanaf hier verandert de toon van het boek. Gunnar schrijft het boek verder als IK persoon, vanuit Gunnar en dat blijkt een slimme zet van Eschbach. De lezer wordt meegenomen in een web van leugens en bedrog. Is de Nobelprijs wel zo zuiver, of de stichting erachter? Of de potentiële Nobelprijswinnaar?

 

Men zal in de IK persoon moeten omkruipen om dat te ervaren. "De erfenis van Fontanelli" heeft meerdere lagen en gaat diep. Zo ver komt het bij deze "de Nobelprijs" niet, maar tussen de kluwen van verraad schuilt een spannende thriller.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
11.07 | 22:34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

...
03.11 | 14:40

Heel goed omschreven!!! Leuk om te lezen.

...
Je vindt deze pagina leuk