de Zomerartikelen

Stephen Hawking

1e deel uit een reeks van 6 zomercolumns 2013, in de stijl van zomergasten, met in het 6e deel de keuzefilm van dit jaar.

 

Deze zomercolumn gaat over natuurkundige Stephen Hawking, geboren in 1942. Ik volgde eens een Teleac serie over het heelal, aan elkaar "gepraat" door Hawking. Hawking is een opmerkelijke man. Hij heeft namelijk een progressieve neurologische aandoening, een ziekte die de spieren aantast en veroorzaakt ernstige verlamming. Hawking is dan ook zeer zwaar gehandicapt, beweegt zich voort in een elektrische rolstoel, en "praat" via een computer. Hij heeft inmiddels 24 uur per dag verzorging nodig.
Hij heeft zijn diverse doctoralen gehaald, en is professor. Hij schreef boeken over het heelal. Met de nodige kennis maar op een manier waardoor de boeken ook toegankelijk zijn voor leken.
Ook de televisieserie werd op een toegankelijke manier de kijker voorgeschoteld.
Het precieze fragment doet er dan ook niet toe; het gaat hier om Hawking zelf. Het mag een wonder zijn dat hij nog altijd leeft, en zo is elke dag een geschenk. Hawking is zo'n iemand die je dat wat nadrukkelijker doet realiseren.
Vandaar de keuze!

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
11.07 | 22:34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

...
03.11 | 14:40

Heel goed omschreven!!! Leuk om te lezen.

...
Je vindt deze pagina leuk