de Zomerartikelen

Bert Haanstra

3e zomercolumn 2013 in de stijl van zomergasten, met fragmenten uit films, programma's en in deel 6 de keuze film van dit jaar.
Van film/documentaire maker Bert Haanstra kan eigenlijk alles wel behandeld worden. Of het nu zijn documentaire Glas is, of zijn film De Fanfare, alles is mooi en daarvan kan gerust een hele documentaire uitgezonden worden.

 

Zo ook zijn documentaire "Bij de beesten af", een documentaire over dieren. Maar ook een vergelijking tussen dieren en mensen. De mens denkt in sportief opzicht heel wat aan te kunnen, maar in elke tak van sport is er wel een dier die dat sportonderdeel beter kan. Ik wil beelden uit die documentaire die deze stelling onderbouwen.
Daarnaast wil ik een fragment tonen (of een deel van de documentaire) waar een uitspraak in zit. Ik weet niet meer wat voor fragment het precies is, wel de uitspraak. "Er is geen ander wezen/dier, dan de mens die zijn eigen soort in zulke grote aantallen uitmoordt".
Met deze uitspraak kunnen we het doen. Het is een pijnlijke, maar harde waarheid.
De documentaire is er echter één met een positieve toon, en het is een hele mooie documentaire!

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

07.06 | 18:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

...
25.11 | 00:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?

...
26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
Je vindt deze pagina leuk