de Zomerartikelen

My own private idaho

Aflevering 3 uit de reeks van "het vijftal"; een vijftal zomerartikelen, waarvan de aflevering 3 tot en met 5 in een thema vallen, en in de 5e aflevering is de keuzefilm.
Wel het thema is: roze.

 

My own private idaho (1991)
Film onder de regie van Gus van Sant. De film kan beschouwd worden als een road movie.
De film is nog losjes gebaseerd op een toneelstuk van Shakespeare: Henry IV.

 

In Seattle ontmoet de narcoleptische mannelijke hoer Mike (River Phoenix) de rijke Scott (Keanu Reeves). Scott rebelleert tegen zijn familie door op de straat als prostituee te werken. De twee besluiten op zoek te gaan naar Mike's moeder. Hun reis leidt hen in eerste instantie naar Mike's thuis in Idaho, maar uiteindelijk naar Italië.

 

Het begrip “roze film” was in 1991 nog niet echt mode te noemen, en is daarom als bijzonder te noemen.
Het seksuele moment tussen de 2 werd haast fragmentarisch gebracht, met shots van beelden kort na elkaar, als foto’s in een reeks, en dat fragment zou ik dan willen zien.
De film was qua sfeer donker te noemen, er is geen vreugdevol coming out, en ook geen vreugdevol “ze leven nog lang en gelukkig”..

 

Voor Keanu Reeves gold zijn rol in de film als één van de eerste, in een lange rij die zou volgen. Toch is hij nooit gegroeid naar een zeer sterke acteur en kreeg hij als kritiek dat hij zijn rollen “als steeds hetzelfde, vlak, neerzet.” Voor de roze wereld toch een man die credits kreeg als “leuke gozer” door zijn manier van kijken.

 

River Phoenix gold als een talentvolle acteur, en werd in de roze wereld als een knappe gast beschouwd. Maar deze belofte werd jammerlijk niet ingelost. Op 23 jarige leeftijd overleed Phoenix aan de gevolgen van een overdosis heroïne en cocaïne.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

01.11 | 19:50

Mooi verhaal.

...
09.08 | 18:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

...
07.06 | 18:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

...
25.11 | 00:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?

...
Je vindt deze pagina leuk