de Zomerartikelen

Gladiator

5e aflevering uit de reeks zomerartikelen met als verbindende thema "wat raakte mij?" De film Gladiator valt deze eer toe.

 

Vandaag de dag zijn vele films gemaakt met digitale technieken. Voor de film Gladiator, uit 2000, was het gebruik van deze techniek nog wel iets nieuws. In spectaculaire scenes in een arena, waren er maar enkele honderden figuranten. M.b.v. de digitale technieken werd een bomvolle arena gecreëerd, hele mooie film dus.
Vooral Russel Crowe als held die hij niet wilt zijn, puike rol, en Joaquin Phoenix als keizer.

 

Om de nadelen van de digitale technieken heb ik samen met mijn gids destijds tijdens een vakantie te Italië (mét bezoek aan Rome en het Colosseum) hard gelachen en daarom neem ik een fragment op in mijn reeks "wat raakte mij?" (En is het een hele goede film!).
In het zien van fouten in films ben ik dikwijls slecht. In Gladiator zit letterlijk zo'n grote fout dat ook mij die niet is ontgaan. Een flink eind weg in de film zijn wat mensen aanwezig vrij hoog in één ovf ander gebouw en is er een korte view van hun uitzicht. In de verte zie je dan de St. Pieters Basiliek.. Dat bestond toen nog niet!!
(De basiliek is in de 16e eeuw gebouwd!)

 

Maar het fragment wat ik wil tonen is één van de gevechten in de arena. De keizer is de uitdaging van de Gladiator beu en heeft geregeld dat de Gladiator het nog naderende gevecht niet zal overleven. Scene met tijgers, het ziet er allemaal erg overtuigend uit.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
11.07 | 22:34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

...
03.11 | 14:40

Heel goed omschreven!!! Leuk om te lezen.

...
Je vindt deze pagina leuk