de Zomerartikelen

Freddie Mercury

Derde uit de eerste cyclus zomerartikelen, in de stijl van zomergasten, met fragmenten uit programma's en films, of anders, met tot slot een keuze film.
In deel 3: zanger Freddie Mercury.

 

Zanger Freddie Mercuruy (1946 - 1991), frontman van de Engelse popgroep Queen had een enorm sterm bereik, en indrukwekkende manier van zingen en performen. Hierdoor wist hij de achterste rijen van grote stadions als Wembly te bereiken. Hij was de onbetwiste koning op het podium en dirigeerde het publiek. Het publiek liet zich steeds weer opnieuw meevoeren en zong de noten na die Freddie voor zong.

 

 
Wereldwijd waren hun successen al enorm, en hun concerten goed bezocht.
Maar hun optreden tijdens het concert van Live Aid, 1985, maakte zo mogelijk nog meer indruk, een heel publiek klapte de videoclip Radio gaga na, en iedereen zag en hoorde dat er hier iets bijzonders gaande was muzikaal gezien. Sterk moment dus, dat optreden, en ik wil dit nummer zien, Radio gaga tijdens het concert van Live Aid uit 1985.

Mercury overleed jammerlijk aan de gevolgen van de ziekte aids. Gelukkig komt Mercury's manier van zingen en optreden steeds weer terug, en zie en hoor je zijn muziek en die van Queen steeds weer.

 

Noot: de foto is van een standbeeld dat staat in Montreux aan het meer van Genève.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Coby | Antwoord 13.06.2012 22.20

Kort en krachtig verhaal over Freddie, de zanger van Queen. De muziek en de leden van Queen zijn voor mij heel speciaal en bijzonder!!

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
11.07 | 22:34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

...
03.11 | 14:40

Heel goed omschreven!!! Leuk om te lezen.

...
Je vindt deze pagina leuk