de Zomerartikelen

Il Piovra

Deel 5 uit de reeks zomercolumns -zomergasten: Il Piovra, de Italiaanse serie de Octopus. In Nederland zijn er minstens 4 reeksen op de TV geweest en destijds heb ik de reeks intensief gevolgd.

Het ging over de strijd tegen de maffia, gezien vanuit de politie, en vooral commissaris Cattani, gespeeld door Michel Placido. Zijn strijd tegen de maffia eiste zo zijn tol, terwijl de tentakels van de octopus alleen maar verder reikten.
Placido zette de rol op een geweldige manier neer.
Na de eerste reeks werd de serie alleen maar boeiender, spannender, en ook beter gemaakt. Muzikaal werd de serie ondersteund door muziek van Ennio Morricone.

 

In serie 4 blijken slechteriken een goede kant te hebben. Deze serie, de beste van de 4 eindigt in een debacle. Ik kan niet zeggen of ik dat fragment zou willen terugzien, de ontzetting is namelijk té groot. Ik zou in elk geval een fragment uit die 4e reeks willen zien. Er waren vele kleine momenten die raakten en ontroerden, naast de tentakels van de octopus die maar langer en langer werden...

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
11.07 | 22:34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

...
03.11 | 14:40

Heel goed omschreven!!! Leuk om te lezen.

...
Je vindt deze pagina leuk