de Zomerartikelen

The matrix

Start van de tweede cyclus van zomerartikelen. Het is in de stijl van zomergasten, met filmfragmenten, muziekfragmenten en tenslotte mijn filmkeuze. Het eerste deel van deze tweede cyclus is een fragment uit de film The Matrix.

 

Toen destijds the matrix (1999) verscheen, zat er in de film technisch gezien alles wat er op dat moment mogelijk was in film. Spectaculaire koprollen, vechttechnieken.
De matrix is een wirwar van miljarden getallen, daarbinnen in is een wereld gecreëerd, onze Aarde. Computernerd Neo wordt in zijn levensbestaan bedreigd door mysterieuze mannen en moet de keuze maken om binnen zijn echte wereld te komen. Dat gebeurde, en middels een echte wedergeboorte. Hier moet hij zijn technieken leren, zoals vechten. Volgens velen is hij "de ware" om hun wereld  te redden. Want ook de echte wereld wordt bedreigd door vreemde wezens. Neo zou zijn voorbestemd om hun te verslaan.

 

Een wereld binnen in een matrix.. Ofschoon het nep is - en in de film is dat best wel te zien- zette de film mij toch aan het denken.. Wat is er nu echt? Is het leven wel echt?

 

Het fragment dat ik uit kies is het moment dat één van de belagers van Neo op Neo een kogel afvuurt. Je ziet de baan van de kogel, in the matrix en hoe Neo de kogel ontwijkt. Het is een hoogtepunt van de film.
Veel later verscheen een 2e en 3e deel van the matrix. Deze delen schieten jammerlijk te ver door.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

07.06 | 18:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

...
25.11 | 00:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?

...
26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
Je vindt deze pagina leuk