de Zomerartikelen

Een schilderij

Start van 5 zomerartikelen, leunend op de reeks Meesterwerken; wat wil ik doorgeven aan de volgende generatie? Achtereenvolgend een schilderij, een muziek, een boek, een tv programma en tot slot een film, de keuzefilm.

Zonder anderen te kort te willen doen, ben ik van mening dat qua impact en opvolging, inspiratie, Rembrandt en van Gogh de beste schilders van Nederland zijn. Een keuze voor 1 schilderij is onmogelijk. Maar toch kies ik hier 1 schilderij die ik door wil geven aan de volgende generatie.

 


Ik nam deel aan een gespreksgroep, waarvan de onderwerpen konden afwisselen.
Maar een keer had iemand een afdruk, een print van een schilderij meegenomen, en een boek.
Henri Nouwen had een boek geschreven, getiteld “Eindelijk thuis” over een schilderij, het schilderij “de verloren zoon van Rembrandt”. Het schilderij is naar een verhaal uit de Bijbel, waarin een zoon zijn ouderlijk huis verlaat en elders flink er op los leeft, alvorens hij berouwvol naar huis terugkeert en vol liefde wordt onthaald door zijn vader. Een jaloerse broer vindt dit maar niks.
In het boek gaat Nouwen in op de rollen van deze 3 personen, en waarom en wanneer hij die 3 personen was in zijn leven. Ik vond het een indrukwekkende avond, om over een schilderij, een boek te praten. Dit schilderij wil ik dan ook doorgeven.

 

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Coby | Antwoord 11.07.2016 22.34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
11.07 | 22:34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

...
03.11 | 14:40

Heel goed omschreven!!! Leuk om te lezen.

...
Je vindt deze pagina leuk