de Zomerartikelen

TV programma

3e deel van een reeks artikelen "wat ik wil doorgeven aan de volgende generatie". Een reeks die leunt op het programma Meesterwerken. Met in deze aflevering de keuze voor TV programma.

 

Films als Shindler’s list, Saving private ryan of The longest day behoren tot klassiekers in het genre wereldoorlog II. Zij allen zouden met gemak een keuze film kunnen zijn.
In de aflevering wat door te geven aan de volgende generatie, als TV programma, koos ik voor de 10 delige serie Band of Brothers uit 2001.

 


Band of Brothers is een coproductie van Steven Spielberg en Tom Hanks, waarin de rol van de Easy Company van het 50th Parachute Infantry Regiment, US101st Airborn Division, in de oorlog wordt getoond. De serie begint met de training in Amerika voorafgaand aan de landing in Normandie en eindigt in het Adelaarsnest van Adolf Hitler
, aan het einde van de oorlog.

 


Band of Brothers heeft een continu hoge kwaliteit en realiteitsgehalte. De serie heeft ook alle tijd om een groot aantal aspecten uit te diepen, meer tijd voor realiteit, minder franje, geen geforceerde 'feel good'-fragmenten. Vloekende, bange, stelende,  eenzame, gefrustreerde soldaten te midden van chaos en tussen dood gaan en overleven. Mensen, geen superhelden. De oorlog wordt getoond, zoals die gezien en ervaren wordt vanuit de compagnie waar hij over gaat. De oorlog wordt als het ware "van binnenuit" getoond.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

25.11 | 00:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?

...
26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
11.07 | 22:34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

...
Je vindt deze pagina leuk