de Zomerartikelen

The elephant man

Laatste aflevering in 2012 van de reeks zomerartikelen in de stijl van zomergasten, met de keuzefilm en dat is The elephant man, van David Lynch uit 1980.

 

The elephant man is de bijnaam van John Merrick, zijn huid is zo vervormd dat hij er afschrikwekkend uitzicht en gedoemd is een leven te lijden als kermisattractie.

 

Frederick Treeves ontfermt zich over deze man. De man lijkt zeer dom en nauwelijks in staat zinnen te leren of te spreken. Toch neemt Treeves de man mee naar zijn huis.

 

Het is een mooie film, vooral gevoelig gemaakt. Het is in een zwart-wit setting gemaakt, wat het verhaal in de oude tijd plaats. De elephant man blijkt meer dan alleen maar een misvormde man, hij is een bijzonder mens, een gevoelige persoon met oog voor kunst. Hij heeft 2 wensen; hij is met een kunstwerkbezig, dat wil hij afmaken. En hij wil slapen als een gewoon  mens, d.w.z. met kussens. Dit is echter onmogelijk; door zijn vervormingen zal hij op een gegeven moment met zijn gezicht in het kussen komen te liggen, en dan stikken..

 

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
11.07 | 22:34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

...
03.11 | 14:40

Heel goed omschreven!!! Leuk om te lezen.

...
Je vindt deze pagina leuk