Music, musica, musical: muziek!

Jesus Christ Superstar

Jesus Christ Superstar De bekende rockopera uit de jaren 70, eerder vertaald in het Nederlands.

 

Nu zijn er dus de bekende melodieen in een andere setting. In de musical was er weinig decor en zo richtte alles zich op het verhaal en de muziek. Er werd goed gezonden, en de vertaling ligt zeer dichtbij het Engels : knap gedaan. Er werd ook een spiegel voorgehouden : is Jezus dan een superster? Volgeling Simon (Jamai) ziet hem als een idool, doch drijft door in zijn verering.

 

De rockopera had een enorm tempo, er was weinig tijd voor applaus tussendoor. Richting het verraad van Judas waren er ook veel emotionele momenten. Door Judas (Martin van der Starre) die vond dat er teveel rond Jezus was ontstaan, wat niet bij hem hoorde. Emotionele lading bij Maria (Casey Francisco) die niet van Jezus' zijde week, en zich af vraagt hoe ze van hem moet houden, en zijn lijden emotioneel meeleefde. De geseling van Jezus werd ook emotioneel weergegeven. En de emotie van Jezus (Dieter Troubleyn) die vroeg waarom het zo moet gaan, maar legde zich er uiteindelijk bij neer. De musical is anders dan de film en plaatst sommige taferelen ook in het hier en nu, het maakt het tot een mooie, indrukwekkende musical.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
11.07 | 22:34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

...
03.11 | 14:40

Heel goed omschreven!!! Leuk om te lezen.

...
Je vindt deze pagina leuk