Music, musica, musical: muziek!

In een eerder seizoen zag ik de musical La cage aux folles.
La cage aux folles speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin (Jon van Eerd) en Georges (Stanley Burleson) leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Cxf4te d’Azur. Hier runnen zij de befaamde nachtclub ‘ La Cage aux Folles’ waar Albin met zijn act als de beroemde Zaza triomfen viert. Wanneer de zoon van Georges, aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus wordt hun leven op z’n kop gezet.

 

Jon van Eerd is een geweldige acteur. Natuurlijk, hij heeft al gauw de lachers op zijn hand, maar dit keer zit er ook een serieuze ondertoon in zijn rol. Beide kanten pakt hij op een geweldige manier op. Jon van Eerd is geen grootse zanger, maar ook met inleving, uitstraling en mimiek komt hij een heel eind, en zeker een hoogtepunt is het Nederlandstalige nummer "Ik ben wat ik ben" uit het Engels "I am what I am", een nummer bekend geworden door Shirley Bassey.

 

In het ensemble zitten er meerdere mannen, die allen gehuld als vrouw een rol hebben in La cage aux folles. Het is theater in theater, na hun "uitvoering" gaat het stuk ook door achter de coulissen. Menig man (of moet ik nu zeggen vrouw) ziet er zeer overtuigend uit.
Franse revue is het tegelijk ook, een keur aan mooie creaties, veren. Het ziet er allemaal prachtig uit.
Ook andere rollen worden goed neergezet, of het de jonge Karel Simons is, of de bijrol voor Bartho Braat (hij moet ook als vrouw tegen wil en dank "goede tijden zal nooit meer het zelfde zijn..!"), of de komische butler, of het ensemble..
Ik hoop op een prijs voor Jon van Eerd voor zijn hoofdrol, zonder daarmee de anderen tekort te willen doen. Zijn acteren, het lachen, het serieuze, doet hij ontzettend goed.

In 2011 zag ik het concert Symphonica in Rosso van Nick & Simon in het Gelredome te Arnhem.
Rond 8 uur werd de spanning langzaam opgevoerd, en daar kwam het duo Nick & Simon een trap afgelopen met "Kijk omhoog"!
Ze hadden even een paar luister nummers nodig, maar met het nummer "Verloren" kwam de zaal echt lekker op gang.
De 3 j's traden op, voorbeelden voor Nick & Simon. Met een zogenaamd slaaplied deden ze de voetbal arena trillen op de grondvesten.

 

In een koker naderden Nick en Simon tot ongeveer halverwege het stadion. Op de koker verschenen mooie beeldprojecties, en onder de projecties van een de wijzers van een klok, zongen zij "Wijzer dan je was".
Nick zong met Pearl Jozefzoon (hun protegé uit de  Voice van Holland 2010) het Italiaanse nummer "Vivo per lei" en lieten ze pas goed horen hoe goed ze konden zingen!

 

O jee, nu zagen we ineens projecties met de krantenkoppen "Nick & Simon uit elkaar". Maar natuurlijk was dit niet waar, in de aanloop van deze concerten hadden ze duetten opgenomen met Acda & de Munnik . Eerst trad Keizer & de Munnik op met hun nummer "Kijk me na" gevolgd door Nick & Thomas met "Hoe is het nou met jou?". Natuurlijk zongen Acda & de Munnik, zelf nog een nummer "Het regent zonnestralen", een lekker pakkend nummer.

Nick & Simon werden begeleid door hun eigen band en natuurlijk ook het prachtige orkest van Symphonica in rosso, dat orkest verzorgde ook nog wat intermezzo's.
Vanwege de deelname van Nick & Simon aan de serie "The American dream" zong het duo een medley van Amerikaanse nummers. Prima, maar het Amerikaanse volkslied mag voortaan overgeslagen worden.

 

Ineens stonden Nick & Simon op een podium veel dichterbij ons en pakten ze de zaal in met hun meedeiners "De Soldaat" en "Rosanne". Met een trap liepen zij onder "Pak dan mijn hand" naar één van de weerskanten van het veld en liepen ze weer naar het hoofdpodium, vele bezoekers werden begroet, het leek wel een triomftocht.
Een enorm applaus viel het sympathieke duo ten deel, en een toegift kon dan ook niet uitblijven. Met "Steeds weer" werd het concert afgesloten. Het applaus verstomde nog niet, en het 2 tal leek zelf wel verrast. Uitbundig en uitvoerig bedankten ze het publiek.
Zo werd deze avond een geweldig muzikaal feestje!

Nieuwe commentaren

26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
11.07 | 22:34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

...
03.11 | 14:40

Heel goed omschreven!!! Leuk om te lezen.

...