De tweede golf

Tuin Warwinckel opende in juni 2020, in deze speciale periode, in de Coronatijd, waarin op 1 juni 2020 horeca en museau weer open gingen, voor een aantal keren de Tuin. De plaatsing van losse edities is nu achter de rug, in die edities werd ingegaan op een specifiek onderdeel van Tuin Warwinckel. De Tuin is namelijk wat anders dan andere tuinen. Zo (zie afbeelding) ziet Tuin Warwinckel er in zijn geheel uit.

"Het is een persoonlijk verhaal met een vleugje citroengras".

In Tuin Warwinckel bevindt zich een stroom in een lis kleur. Deze stroom voorziet alles van water, drinken, en voeding. Het is een continue stroom. Er is ook iets mysterieus aan de stroom. De Tuin geeft het geheim van deze mysterie echter niet prijs.
Er bevinden zich ook vogels in de tuin.
Enigszins in het centrum van Tuin Warwinckel, een hoop zonnebloemen. Frankrijk? Vincent van Gogh?
Rechts boven in, in Tuin Warwinckel, wat is dat? Een boomschors? Ik moet het Ruim zien.
Ook rechtsboven een klein meertje. Eén van de vele meren in Finland? Of veel dichterbij, het pluizenmeer? Ik moet het Ruim zien.
Er bevindt zich een slakkenhuis in de tuin. Leeg? Of is het een onderdeel van een oor? Of is het een trappenhuis van boven af gezien?
Datgene wat je niet meer nodig hebt, verlies je gewoon. Een dorre tak zal de boom los schudden. Oude veertjes van een vogel dwarrelen door de lucht.
Linksboven. Een wigwam? Uit de USA? Of een tipi tent? Uit Finland? Ik moet het Ruim zien.
Na dit alles sluit Tuin Warwinckel de deuren.
"Ik begrijp beter wat belangrijk is en wat niet belangrijk is." 

Al weer een poos terug las ik het boek van Marlo Morgan, getiteld Kinderen van het echte volk. Daarin worden o.m. 10 nieuwe geboden gepresenteerd. Ze passeren hier de revue, aangevuld met een door mij uitgekozen foto. Hier het 10e en laatste gebod.

Observeer zonder oordelen
Observeren zonder te oordelen wordt soms onvoorwaardelijke liefde genoemd.
In het eeuwige is er geen goed of fout. Mijn leven is mijn geschenk. Observeer wat er gebeurt en beslis of je iets volgt of niet. Bij iets negatiefs wend je je af, maar veroordeel niet.

Een tijd terug las ik het boek 'Kinderen van het echte volk' geschreven door Marlo Morgan. Daar worden o.a. 10 nieuwe geboden gepresenteerd. Ze passeren hier de revue en ik vul het artikel aan met een door mij uitgekozen foto.

Breng jezelf discipline bij
Zelfdiscipline kan mij helpen mijn lichaam gezond te houden. Ik moet zelfdiscipline hebben om een vorm van innerlijke samenhang tussen lichaam en geest te ervaren. Ik luister daarbij naar mijn hart, mijn intuïtie. De inhoud van mijn hart komt namelijk uit het Eeuwige.

Nieuwe reacties

21.09 | 13:34

Mooi verhaal.

...
09.08 | 18:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

...
07.06 | 18:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

...
25.11 | 00:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?

...