De tweede golf

Noorwegen (1)

Meerluik over de vakantie van Noorwegen, gemaakt in de zomer van 2013.

 

Vanuit Kirkenes, in de Noord oost hoek van Noorwegen, maakten ik en mijn partner een mooie midzomernacht rit naar Grense Jacoselv, het einde van Noorwegen, aan de grens met Rusland.
De route was schitterend. De route ging door een ruig bergachtig gebied, met enorme steile rotswanden, en over de oudste berg van Noorwegen, een rots van gigantisch formaat. Vervolgens langs het riviertje de Jacobselv, een klein riviertje die 4 kilometer lang de grens met Rusland markeert. Je mag en kan Rusland niet zo maar in, zonder visa en zo riskeer je een hoge boete. Langs de rivier zagen we de gele (Noorse) en roodgroene (Russische) grenspaaltjes.

 

De rivier de Jacobselv werd ooit als grens vastgelegd, maar omdt Russische vissers zich niet aan die grens hielden, werd in 1869 de koning Oscar II kapel gebouwd, een kapel zichtbaar vanaf zee, en een afbakening van de grens met Rusland. De kapek, met een steile bergwand als achtergrond, en het licht van de midzomernacht zon, deed wel erg mysterieus en sprookjesachtig aan, en de kapel kan zo door naar het decor van een fantasy film.
Tijdens onze route naar deze plek toe, klaarde de lucht steeds verder op, en bij Grense Jacoselv, scheen de zon die dus niet onderging, aan de hemel. Het leek net als klaarlichte dag, bizer, apart en erg mooi.

 


Grappig weetje over Kirkenes: Kirkenes ligt bijna op dezelfde oosterlengte als Caïro, Egypte.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Ma | Antwoord 30.10.2013 17.58

Je hebt het geweldig omschreven het is een prachtig land en als het weer meewerkt nog mooier jullie hebben ook hele mooie foto`s gemaakt gr. Ma

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

07.06 | 18:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

...
25.11 | 00:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?

...
26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
Je vindt deze pagina leuk