De tweede golf

Noorwegen (3)

Vanaf het plaatsje Gjesvaer, op het eiland Mageroya (Noorwegen), maakten we een bijna privé excursie per kleine boot: een vogelsafari. Kapitein Roald Berg voer ons naar een groep van kleinere rotseilanden. Eerst naar een kolonie papagaaiduikers. Wat een grappige, mooie, leuke vogeltjes! Als ze gaan vliegen, moeten ze eerst op gang komen, zo lijkt het. Het zijn vooral goede zwemmers en duikers. We zagen er zeer vele, op of in het water!


Daarna voeren we naar een kolonie van Jan van Genten. Wat een prachtige vogels! Ook zagen we zeearend, soms redelijk dichtbij of ze vlogen zéér hoog.
We zagen alken en meeuwen, en een paar koppen van zeehonden, die verstoppertje speelden.
Roald voer naar een nis waar een kolonie van meeuwen verbleven. Ze verborgen zich in de nis voor de zeearenden, waar we er wel 8 van zagen.
Roald voer behoorlijk dichtbij de eilandjes, zodat we steeds goed zicht hadden op al de vogels.
Tijdens de tocht hadden we erg goed weer, zonnig en niet te veel wind, zodat de omstandigheden voor deze boottocht erg goed waren, en de tocht erg prettig verliep. We genoten van de tocht en na de rit bedankten we Roald voor dit bijzondere ritje.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

26.08 | 13:44

Je beschrijving maakt, dat ik nieuwsgierig ben geworden naar het boek en de quote; de mens zou meer bescheiden zijn, dat ze slechts een druppel is in 't geheel.

...
24.07 | 00:35

Inderdaad. Zo is het. Genieten van muziek.
Muziek zal er altijd zijn. Xxx

...
11.07 | 22:34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

...
03.11 | 14:40

Heel goed omschreven!!! Leuk om te lezen.

...
Je vindt deze pagina leuk